beats by dre cheap

mélancolie. Je suis malade et faible de mon état....

Sjedila sam polugola i buljila u prazan ekran već dobrih četrdeset i pet minuta.
Iced earth na repeatu, pola kutije cigareta i samo je ona falila.

Neuređeni nokti i loše izdepilirane noge su samo light motiv u toj idili ispunjenoj dimom i visokim glasovima. Kroz glavu mi je prolazilo milion stvari, od Coriolisove sile i suhog trenja dva tijela do skakutanja po Oxfordu koje će se ispuniti prije ili kasnije. Zavjese od mraka su bile svud oko mene i sjećam se, kroz maglu, da sam pravila planove o mijenjanju svijeta. Pravila sam planove o okretanju ka svjetlu. O uljepšavanju svega, i mislila sam kako stvarno mogu uraditi to... Da imam samo malo vjere.

Vjerovala sam, nekad, u mnogo stvari... Ali me opeklo kada sam se uhvatila kako vjerujem u iluziju, vjerovatno već stoti put. Vjerovala sam u nešto što sam sama stvorila, a stvorila sam si mišljenje da su svi ljudi topli. Da se trude ne povrijediti nikoga svojim djelima. Da svi vole cvijeće i sunce na koži i topal proljetni dan sa ili bez polena... Vjerovala sam u savršenstvo, a savršenstvo je iluzija. Vjerovanje u iluziju može biti pogubno, ali čak je i takvo bolje od nevjerovanja.

Ne umire nada zadnja... Vjera u nadu je ta koja ju održava živom. Nada umre, ali čovjek, svojstven sebi, nastavi vjerovati u nju, pa najveći krah doživi spoznajom da je više nema. A u ljudskoj je prirodi da žale za izgubljenim stvarima.

ja sam se naučila ne žaliti, te večeri u tom dimu. I nemate pojma koliko mi je lakše egzistirati među ovim kreaturama sa glečerima u očima...

I can't believe this now
This isn't what I planned
I lived and died and now
I just can't understand
With all the love I feel
I could never leave her
No matter what the cost
My soul's the price to see her

[Chorus]
Oh how I love you
The pain won't go away
Oh when I need you
You're always so far away
I cry for you
Leaving myself to blame
I died for you
I gave up everything.

Je suis une fleur de lis, si vous vous rappelez...

Razlivena tinta
http://ars.blogger.ba
30/03/2008 01:49